Admission

Q1. What is the need of Distance Learning Program?
Ans. The needs of a student who is not able to join classroom programs are addressed by Distance Learning Programs. The three core needs are good Study Material, Test Facility and Question Banks to revise the syllabus. At Resonance, care has been taken that all these three need are fulfilled through our systematically designed course structure as Study Material, Daily Practice Problems Files, All India Test Series & Revision Package.

Q2.What courses you Offer?
Ans. We offer Study Material, Daily Practice Problems Files, All India Test Series (Live/Online/Postal) & Revision Packages.

Q.3 For which exams you offer Distance Learning Programmes(DLPs)?
Ans. We offer DLPs for JEE-Main, JEE-Advanced, AIPMT, NTSE, KVPY, IJSO and other Olympiads.

Q4. For which classes you have Distance Learning Programmes(DLPs)?
Ans. We have DLPs for class IV,V,VI,VII,VIII,IX,X,XI,XII/XIII.

Q5. How do i register for the Distance Learning Programmes(DLPs)?
Ans. You can register online at www.edushoppee.com and offline at our study centers of Resonance. To enroll offline , you can download the application form from dowload section at dlpd website (www.dlpd.resonance.ac.in).

Q6. What is the fee for Application form?
Ans. Application form is free of cost.

Q7. Is there any last date to register for Distance Learning Programmes(DLPs)?
Ans. No, there is no last date to register for DLPs.

Q8. Is there any scholarships available on fee of Distance Learning Programmes(DLPs)?
Ans. Yes, there are scholarship available. For more details please visit Scholarship details.

Q.9 What is refund policy in Distance Learning Programs ?
Ans. There is no provision of refund in DLPs.

Q10. What are the payment modes available?
Ans. The following modes are available to pay DLPs fee : Online through any Credit Card – VISA/ Master Card. Through demand draft drawn in favour of resonance payable at kota. Through DD / Net Banking in Resonance's Axis Bank A/c No. 912020018956650 & deposit the bank receipt along with the form at any Study center of Resonance.

Q11. What documents are required to be submitted with the application form.
Ans. For students of class XI – Class X marksheet , 2 photographs and proof of scholarship (if eligible). For students of class XII – Class X marksheet , 2 photographs and proof of scholarship (if eligible).For students of class XII passed – Class X & XII marksheet , 2 photographs and proof of scholarship (if eligible). For Class IV to X students : 2 photographs and proof of scholarship (if eligible).

Q.12 Do you provide Doubt facility in distance program ?
Ans. Yes , student can submit their doubts online at dlpd@resonance.ac.in

Q.13 If student want to change his test mode ?
Ans. Yes,student can change his test mode by paying difference amount (if any).

Q.14 Can a student change Test center of All India Test Series?
Ans. Yes, by sending mail at dlpd@resonance.ac.in mentioning Roll No. and new test city.

Q15. Do you provide All India Rank (AIR) with Classroom program students?
Ans. Yes, the tests are conducted with classroom students on same date and we provide AIR with classroom students.

Q16.From where i can get the test schedule & syllabus of All India Test Series?
Ans. You can get the it from student zone at www.dlpd.resonance.ac.in.

Q17. How do i check my performance in Test series?
Ans. You can check the result in student zone at www.dlpd.resonance.ac.in.

Q18. How will i get the Admit card for Test series?
Ans. You can get the Admit card from student zone at www.dlpd.resonance.ac.in.

Q19. What is the dispatch frequency of Study Material?
Ans. The study material is dispatched in 3 part till all the parts are not released. Most probably after September all the parts are sent in one single dispatch.

Q20. How can i change my correspondence address ?
Ans. You can mail your new address at dlpd@resonance.ac.in with your DLPD Roll No. and Old Address.

Q21. Whom should i contact for query/complaint/suggestion?
Ans. Admission/Course Query : 0744-6635556/3012222 (dlpd@resonance.ac.in)
Dispatch Query/complaint : 9529452199 (dlpdispatch@resonance.ac.in)
Online Payment/Document Status query : 09509482221, espayment@resonance.ac.in / esdocument@resonance.ac.in
Feedback of Study Material : Online feedback form at website.